USA är sjuka

Ja, fast det var väl egentligen ingen nyhet. Men nyheten i Sverige i morse var att de röstat igenom en ny lag (65 mot 43 tror jag det var) vilken innebär att USA har sin egna terroristlag. Denna lag innebär att de som misstänks för terrorism kan fortsättas behandlas hur som helst. De har nu genom lag inte samma rättsskydd som övriga i domstol. Så nu ser övriga världen på med oro i blick. Ja, för om USA börjar tolka Genèvekonventionen som de vill, varför ska inte andra röra runt de med? USA har numera också stöd i lagen för att utsätta terroristmisstänkta för "hårda förhörsmetoder". Ja, vad det innebär som inte inkluderar tortyr vet inte jag. Däremot vet jag att det är gamla nyheter. Ja, förutom att de faktiskt stiftat lag om det nu. Å där rök allt vad mänskliga rättigheter heter. Fast USA har knappast ställt sig bakom det där med MR iaf.

Se bara på vilka konventioner de inte ratificerat. Eller kanske snarare på de som de faktiskt har ratificerat. De är förmodligen mkt färre. T.ex har de inte antagit CEDAW (den sk. kvinnokonventionen). Däremot har de antagit den sk. Tortyrkonventionen. Fast med en herrans massa reservationer. Men det var väl kanske inte så oväntat. Speciellt inte med tanke på att de är så förlegade och fortfarande har dödsstraff. Nämnde jag att jag inte gillar Bush? Men det är inte bara för att han verkar lite småpuckad och osympatisk. Ngt mer måste det ju vara. Kanske är det för att han är ruskigt lik Nicke Nyfiken. Ja, ni vet, Curious George... (Finns det något bättre än att argumentera med dåliga argument? =) ) Fast, jag gillade iofs Nicke Nyfiken när jag var liten. Å mannen med den gula hatten. Fast det är väl kanske ändå föga smickrande att se ut som en nyfiken apa. Eller...?

På Johans begäran

Johan har efterlyst mer respons (eller att få någon som helst respons) gällande Stadium-frågan. Det kan han väl få. Så för er andra som inte bryr er alls, var vänliga och läs inte detta.

Rabattchecken som smartisarna skickat ut gällde i ungefär 4 dagar. Ja, det var de dagarna innan folk hade fått lön eller barnbidrag och var säkerligen en stor del i att de inte användes. Under helgen hade folk dock både tid och pengar igen och ville handla. Men då gällde inte checkarna längre. Istället fick vi stå där och se ännu dummare ut mot våra ännu surare kunder då ledningen bestämt att de ska berätta för alla kunder om vårt problem med varutransporterna. Å som plåster på såren skickar de alltså ut kuponger kunderna inte hinner använda. Och ger dem anledning att klaga på att vi inte har några grejer (innan hade de kanske inte ens tänkt så vidare mkt på det). Gillar problem och problemlösning... Lägg där till den dumma reklamkampanjen. Å där har ni min ståndpunkt. Hoppas det känns bättre nu Johan.

För övrigt har min besatthet att titta på jobbannonser dagarna i ända förbytts mot bostadsannonser. Helt sjukt hur många gånger om dagen jag kollar. Fast det finns nya annonser varje gång jag kollar. Då måste det ändå vara legitimt.... (Skjut mig)

Lite ensamt

Det blir lite ensamt att vara här i Sthlm när Magnus inte är här. Ja, det är han ju knappt annars heller, men nu befinner han sig definitivt inte här utan ett antal mil söderut. För han är i Rom. På konferens. Tjenna...

Iaf så har jag varit lite småsjuk men blev totalt rastlös. Så jag gick till gymmet ikväll iaf. Fast jag är inte så dum att jag tränar så mkt. Så jag gick och gick på löpbanden. Det är inte så spännande egentligen. Men jag fick kolla på Bert på tv (hans prestation som programledare var under all kritik). Jag är egentligen mest emot det där med egen tv på maskinerna. Fast vissa dagar är det guld. Det kunde varit det ikväll. Men Bert förstörde det. Han var inte guld någonstans.

Men iaf. Min rastlöshet fick ta sig i uttryck en runda på stan förut. Konstigt att jag har så dålig ekonomi... Jag kan ju inte hålla i pengarna! Iofs var det mesta presenter. Ja, för Jossan har födelsedagsfest på lördag och så fyller lilla Amanda 4 stora år nästa vecka. Det där med mitt nya liv har iaf fungerat på en punkt: Jag börjar vara ute i tid med saker och ting och gör listor som jag kan bocka av. Himla praktisk jag blivit.

Annars är det väl inte mkt att säga. Mer än att matchen i tisdags var grym. Hammarby var riktigt bra och vi hade riktigt fina biljetter. Fast det bör man faktiskt få om man betalar 350 kr för en biljett. Det är nästan hutlöst. Eller vaddå nästan....? Fast hm... jag tror Magnus betalat min biljett... Jag måste nog hålla tyst oftare...

Imorgon får jag finbesök hit till Magnus lägenhet. För Tina kommer ända från Malmö för att hälsa på. Egentligen inte alls för min skull eftersom hon har varit här på kurs för jobbet, men jag kan ju låtsas iaf. Detta är tredje hösten i rad vi träffas, äter middag, dricker vin och skvallrar. Ska bli jättemysigt. 

Å nu har jag gjort det igen... Skrivit en massa om ingenting. Det där med blogg är nog inte bra för mig. Eller snarare inte för mina kära vänner som faktiskt läser skiten :) Puss på er!

Dags att ändra på livet?

Idag är jag sjuk. Fast inte sådär jättesjuk. Bara halsont och halvfebrig. Men jag ignorerar det så gott det går. För ikväll ska vi gå på Aik-Hammarby ett gäng och det ska bli himla trevligt. Så, därför sitter jag här och biter ihop och halvpluggar lite.

Ja, och så funderar jag över mitt liv. Just nu är jag lite inne på att flytta till Stockholm. Har egentligen hela tiden tänkt att jag har hela mitt liv i Uppsala. Men har jag verkligen det? I nuläget går jag inte i skola där längre (mer än har mina handledarmöten) och jag tillhör inte längre mitt fotbollslag Danmarks IF. Däremot har jag mina vänner och mina två extrajobb och min bostad i stan. Fast vänner har man ju kvar ändå. Extrajobb kan jag säkerligen få i Sthlm också och fotbollslag finns det ju i massor om jag skulle få abstinens (finns kanske en liiiiten risk iaf). Och bostad ja, det är ju det där med bostad... Just nu har jag faktiskt börjat snegla på lite bostadsannonser i Sthlm. Men bara sneglat. För ju mer jag tänker på det, desto mer blir jag övertygad om att jag kanske borde ta ett steg i en ny riktning i mitt liv. Jag är ju faktiskt inte helt nöjd med det jag har i dagsläget. Fast just nu funderar jag bara högt.

Ska nog sluta fundera på det och återgå till soppa å boken "Samfunden och bidragen" som vi ska läsa tills på torsdag. Jo, det är sant. Den heter faktiskt så.

Ramadan och dumma reklamkampanjer

Precis hemkommen från min lilla familj. Konstigt att jag fortsätter kalla dem det. De är inte min riktiga familj. De är en familj jag är kontaktperson åt. Men jag kan inte bestämma mig vad jag ska kalla dem. De heter olika i efternamn. Så de blir kort och gott "familjen".

Iaf, så har Ramadan börjat nu. Ja, för oss som inte vet det så påpekar jag det här och nu. Egentligen började den igår. Fast det beror på om man är från Egypten eller Syrien eller något annat land som firar Ramadan. Så idag fick de börja äta 18.52 tror jag det var. Så då blev jag också bjuden på mat. Och det är inte en sak som ställs fram på bordet. Snarare 14 olika grejer. Jag är mer än mätt. Tycker dock lite synd om dem som inte får äta förrän vid samma tid imorgon (- 2 min). Jo, jag tycker det är konstigt. Pappan i familjen fastar inte, medan mor och dotter gör det. Tänk vad sugna de måste bli när pappan sitter och äter. Jag skulle aldrig palla. Men så har det där med självbehärskning aldrig heller varit min grej.

Annars har jag jobbat i helgen. På mitt kära Stadium. Där vi varit tvugna att ha på oss idiotiska tröjor med texten "Gratis gymkort till alla" på. Ja, därför att vårt kära företag har gjort en fin liiiiten reklamkampanj som är helt puckad. Grundtanken är fin: att folk ska ut och röra på sig osv. Men det där med falsk marknadsföring är nog mer nära i detta fall. I kassan har vi haft små utvikbara broschyrer som haft texten "Gymkort" skrivet på framsidan. När man vecklar ut den får man se olika träningsmöjligheter i vardagen. (Exempelvis tipsar de på att springa i motsatt riktning på rulltrapporna. Lätt att säga till ungarna att inte leka i rulltrappan i affären när det är vi som tipsar dem om det...) Men genom att skylta med "gratis gymkort till alla" högt och lågt och sedan ge ut de där små papprena gör inte många kunder glada. Kanske är det smart marknadsföring eftersom folk kommer in i butiken och kikar. Men det är inte lika roligt att behöva förklara för folk att nej, det är inget riktigt gymkort.  "Å nej, förresten, så har vi inga träningskläder heller. För de har fel på huvudlagret och transporteringen ut till butikerna. Ja, det är likadant för alla Stadiums butiker. Jag är ledsen. Det kanske kommer snart. Men jag kan inte lova något."
Fantastisk tajming för en fantastisk reklamkampanj.

Lycka...

... är att inse att någon tycker om mig så mycket att bry sig om att skriva några ord på en cerise post-it-lapp och klistra in i boken jag nu läser.

Annorlunda avundsjuka?

Jag upphör aldrig att förvånas över min förmåga att bli avundsjuk på saker jag inte vill ha. Hur kan det egentligen vara möjligt? För om jag nu inte vill ha saken/personen/situationen, varför bryr jag mig? Det är inte så att det är ett nytt fenom direkt. Så jag tror att det handlar om någon slags önskan att ibland vara som andra. Eller kanske någon slags besatthet av att jag aldrig blir nöjd, trots att jag själv gör mina val. Det är kanske ännu konstigare än att bli avundsjuk på ngt/ngn man inte vill ha. Det är visst mycket jag inte förstår...


104197-7

Sen undrar jag bara, när jag ändå håller på att undra en massa saker, hur man inte kan tycka att det är sjukt kul att Gais klubbstuga var ommålad i morse när kanslisterna kom dit. Det passade min humor.

Koncentrationssvårigheter

Varför är det så svårt att koncentrera och fokusera sig när det gäller skolgrejer och inte roliga tv-prog? Förmodligen var frågan så dum att jag måste svara på den själv: för att hjärnan kan vara halvpåslagen och man inte behöver fokusera eller koncentrera sig när man tittar på roliga tv-prog. Det är därför de är roliga. Kanske. (Jag har inte tittat på tv istället för att plugga idag. Jag bara sitter och drömmer om att jag hellre vill titta på ngt bra på tv. Men det är inte så mkt som är bra på tv. Faktiskt)

Ngn som inte hade koncentrationssvårigheter var a-lagaren som satt i busskuren vid H-centrum vid 22-tiden igår tillsammans med sin förstärkare och spelade nationalsången på elgitarr. Det lät faktiskt inte så dåligt. Undrar om grannarna omkring håller med.

Fröken Mebbot

Mebbot är iaf snyggare än Persson. Så det så.

Jag tror jag ska anmäla mig till Vasaloppet i år också. Å kanske åka mer än tre mil sammanlagt under vintern innan det är dags. Kanske...


Hjärnan är full

Jag får inte in ett jota i huvudet längre. Det är som om det är fullt där inne och jag borde tömma inkorgen. Varför minns jag en massa saker som inte borde ligga kvar i hårddisken? Kan de inte bara kastas och göra plats till ny, fräsch kunskap? Insåg igår (iofs lite utan att jag visste det själv) att jag mindes Jockes födelsedag. Jag har inte träffat människan på flera år. Eller att jag minns mitt 14 nr långa bibliotekskortsnr. Varför gör jag det? Som ni märker, stör det mig. Det stör mig egentligen mest att jag funderar på det över huvudtaget....

Idag ska jag slösa mer pengar för jag ska till pärlaffären. Jag borde nog stoppas egentligen.

Det där med hemmafrueri är fortfarande inte min grej.

Ekonomiskit

Gjorde en kontroll var mina pengar tagit vägen den senaste månaden. Det var ingen vacker syn. Jag har med min lilla kalkylering insett att jag överskrider min budget ganska rejält varje månad. Trots att jag jobbar extra! Jag skulle ju ge mig råd att gå till tandläkaren... Jag skulle ju börja ett nytt liv... Var tog det vägen?

Ja, ni som känner att ni behöver Magnus nr får väl maila då :)

Tisdagsmys och puckade planlösningar

Det är ngt speciellt med tisdagar. Förmodligen för att det är Gilmore girls och därmed helt legitimt att krypa under filten i Magnus soffa, dricka te, äta choklad och bara ha det mysigt. I like!

Annars undrar jag mest varför det oftast är så att när det finns tysta läsesaler på bibliotek ligger de alltid vägg i vägg med det rum det är mest stoj och stök i övriga lokalen. I toppen här ligger iaf läsesalarna på ekonomikum. Dummare placering får man leta efter. Därför är jag aldrig där. Idag var jag på ett bibliotek här på Kungsholmen. Läsesalen låg vägg i vägg med datasalen där pensionärer hade inofficiella datakurser. Inte vidare lyckat att ha en tyst sal bredvid ett gäng som inte vet vad de sysslar med och inte heller hör när det förklaras vad de ska göra (jag har inget emot pensionärer som lär sig använda datorer, det är ju bara trevligt. Jag har ngt emot planeringar och planlösningar som inte är vidare smarta). Å andra sidan får jag väl vara nöjd så länge det fortfarande är gratis med biblioteket... :) (Fast det kostade 5 kronor att gå på toaletten!)

Min mobil funkar inte nu på några dagar. Så är det ngn som vill ngt, får ni ringa hem till Magnus eller maila eller ngt. Den ska nog funka från torsdag tror jag.

Ingen ska med

Det var vad som stod i alla sms som pep i olika telefoner på vår valvaka.

Annars gillar jag att mina chefer på posten är så uppdaterade att den ena av dem ringer på förmiddagen och undrar om jag kan jobba. Svar nej, jag kommer inte till Uppsala förrän onsdag eller torsdag. Den andra ringer på eftermiddagen och undrar om jag kan komma och jobba imorgon. Det där med kommunikation är besvärligt.

På onsdag ska jag på öppet hus hos min kära favvo-internet-pärlaffär. Ska bli himla mysigt.

Jag är inte nöjd

Jag är verkligen inte nöjd. Skulle helst utlysa landssorg. Fast det vore inte möjligt med tanke på att en majoritet inte håller med mig. En demokrati är en demokrati och nu har folket talat. Det är faktiskt inte svårare än så. Men jag är inte nöjd.

Vi vann matchen med 6-1 idag. Det var inte så skoj. 

Jag gillar att Olov uttalat sig. Det var faktiskt skoj.

Och faktiskt... så var det dags för GP att ge sig. Det säger jag ingenting om.

Valvakan var trots nederlaget trevlig. Det snackades om gravöl när vi åt soppa. Inte helt konstigt kanske. Det var kanske tur att de blåa aldrig dök upp. Jag som är så dålig förlorare... :)

Vad som dock kanske är störst vid detta val, som inte ens diskuteras, är hur läskigt många röster SD har fått. I många kommuner har de fått massa röster (t.ex Landskrona 22 %) och t.om mitt kära Uppsala har fått dryga 2 % SD i kommunalvalet. Det är definitivt mer oroande än att moderaterna ska styra i 4 år.

Goodnight and good luck


Valfest, övertygelse och valvaka

De som var med på festen igår kan nog hålla med om att det var en riktig valfest. En stor spridning i de politiska åsikterna och värderingarna dagen innan valet, bidrog till att politiksnacket blev partytricket ute i köket och de som inte orkade med att diskutera detta kunde sitta kvar ute vid borden. Det var sjukt trångt ute i köket ganska många gånger under kvällen. Det upphör aldrig att fascinera hur övertygade människor är att just de har rätt. Och att de ska försöka övertyga varandra om att just deras argument är överlägset bäst. Jag var förmodligen den enda nyktra personen på festen och att dra samma argument i samma fråga i en halvtimma är för mig inte så viktigt. Jag kan acceptera att jag inte är överens med alla. Hur skulle det se ut? Då skulle Sverige vara en enpartistat och det vore inte så lyckat.

I vilket fall som helst var det en trevlig (och intressant) tillställning med många både intelligenta och mindre intelligenta diskussioner. Festfixar-Magnus kan nog vara nöjd iaf. Förutom med bardisken i köket kanske. Det var längesen jag såg så många vuxna människor spilla så mycket  :)

Jag har precis varit och röstat. Det gör mig glad att leva i ett demokratiskt samhälle men jag ska inte ljuga och säga att jag inte tycker det är skönt att det i natt är över för denna gång. För hur härlig jag än tycker vår demokrati är, så är det här med valrörelse väldigt speciellt och tar över så mycket. Varför diskuteras inte politik mer mellan valen? Det blir så sjukt intensivt på slutet och alla kör samma argument gång på gång. Har totallessnat på alliansens försök att framstå som bättre människor för att de råkat ena sig. Varför ska det vara bättre? De tror att deras väljare lättare ska kunna välja dem. Hur mycket har de egentligen kompromissat? Och vill de som röstar på Fp att de lite per automatik hamnar bakom Kd:s homofob-politik på samma gång...? För är det inte så att poängen med att kunna rösta på olika partier en del av det som är fantastiskt med demokratin? Att det faktiskt ska spela roll vilket parti vi röstar på? Hur det går återstår att se. Det blir en spännande valvaka. Jag hoppas i detta läget att det visar sig att 3 faktiskt är starkare än 4 :)

Håll tummarna för mig i min fotbolls-comeback. Det kan behövas...

Emma-humör och Ebba Forsberg

En bekant myntade förra hösten uttrycket "Emma-humör" om tillståndet jag (och kanske andra också) kan hamna i när jag ibland bara hellre vill vara hemma och lyssna på musik, tända ljus och krypa ned under en filt än att gå ut och umgås med vänner. Det räckte att säga att jag var på Emma-humör för att jag skulle få vara ifred. Ganska smidigt faktiskt. Utan att det för den skull behöver betyda att jag är konstig och deppad.

Ebba Forsberg har blivit lite av en ny favorit och passar mer än bra till Emma-humör.

104197-6

Men idag är jag inte på Emma-humör, utan är pigg och glad och solen skiner och jag ska åka i vuxenbilen, hämta upp Åsa och titta på när Danmark fastställer att de ska spela div 1 nästa år också.

Imorgon är det val. Glöm inte att gå och rösta! Hur man nu möjligtvis kan glömma det....

Inget ont som inte för något gott med sig

I detta fall är det onda fotbollsmatchen jag ska spela på söndag och det goda att jag måste åka tillbaka till Uppsala vilket innebär att jag kan rösta i tid. Snacka om att jag blivit sjuk i huvudet.

Vet iofs inte om det är mest sjukt att vara med och spela en fotbollsmatch när jag gjort en hel fotbollsträning sen april eller att tycka att det är så viktigt att få rösta på valdagen. Kontentan blir ju ändå att jag är störd.

Nu har jag fått min lilla digitalbox med kanaler också, så nu kan jag titta på Gilmore girls igen (tack syrran för du spelade in förra avsnittet till mig!). Men efter att gått upp mitt i natten för att jobba några timmar på posten, är det mer än vettigt att återgå till skolarbetet nu. Tänk hur mkt konstigt de vill inom Jehovs vittne... (läser en dom om religionsfrihet, ingenting annat)


Förtidsrösta

Jag måste förtidsrösta eftersom jag planerat att tillbringa båda lördag kväll och söndag från 13 och framåt i Sthlm. Då känns det rätt onödigt att åka till Uppsala några timmar bara för att rösta. Fast det tar emot att förtidsrösta. På något vis känns det mindre speciellt. Ganska dumt egentligen. En röst är ju ändå en röst. Men det stör mig ändå lite.
 
Jaja, idag har jag det lyxigt och tagit Magnus bil hem några dagar. Det känns nästan fuskigt lyxigt. Å eftersom jag lovat att jobba imorgon och börja sådär extra tidigt (06.00) i andra änden av stan, känns det ännu bättre. Att jag snurrade runt lite på Kungsholmen innan jag tog mig ut hör kanske inte hit (vet att det går att komma ut den vägen, men inte hur.... :))

Min gamla fotbollstränare ville jag skulle komma å träna idag. Kanske vore det roligt. Men jag har ändå lite svårt att se vad det skulle tjäna till. Det var väldigt längesen jag kände mig hemma ute på Danelid. Har alltid gillat lagsammanhållningen och allt kul vi haft; att det gick fort att känna sig som en del i laget. Men det gick nästan snabbare att känna sig som en del utanför laget när livet inte ville som jag. Hade planerat att detta skulle bli min sista säsong, att jag skulle lägga skorna på hyllan efter en sista satsning. Nu blev det pannkaka av alltihop och fotbollsskorna är knappt använda. Kanske blir det en säsong till. Kanske inte i mitt kära Danmark dock. Men ett grattis till tjejerna för att de i går tog hem titeln "Bäst i Uppland"!

Mysmonster

Kan det på något vis, möjligen, någonsin bli till ett positivt ord eller en komplimang? Var vänlig meddela mig i så fall.

Jag kan inte se på Gilmore girls ikväll för de har stängt av min kanal 5. Buuu!

Döden

Jag har läst "Klockan 10.31 på morgonen i Khao Lak" om tsunamin och Pigges överlevnad. Har du inget bättre för dig tycker jag du ska läsa den. Den var tänkvärd och jag höll på att börja gråta under ett litet stycke. För det inte världens bästa bok, men läsvärd och så känslofylld. Kommer nästan bli tomt utan den.

I boken rådde Pigge (det är ett så stört namn att jag tycker det är lite roligt att skriva det) alla att diskutera hur man vill ha saker och ting fixat runt döden och begravningen. Han har en poäng. Vi vet ju aldrig när det inträffar. Förhoppningsvis inte på många, många år, men ändå. Och eftersom jag inte har några som helst problem med att prata om döden tänkte jag göra det här och nu. Så därför är min makabra poäng här att jag vill bli kremerad, jag vill ha en ljus begravning i vitt och jag vill ha Jill Jonssons låt "Kärleken är" sjungen av någon, gärna någon jag känner (eller kände blir det ju då :)). Lite stört kanske, men jag drömde att jag var med på min egna begravning för några år sedan. Och då var allt i vitt och den låten sjöngs. Det verkade så vackert, så varför inte?

Världen är så liten

Varför säger man alltid att "världen är så liten" när man springer på någon oväntad? Som om förvåningen är så stor att det går att träffa på vänner, bekanta eller folk som kommer från samma ställe som en, fast är på en helt annan plats vid tiden för mötet. Jag vet inte hur många gånger jag sagt "världen är så liten" och faktiskt varit lite förvånad. Varför går det inte bara vänja sig vid att det är fullt möjligt att träffa på folk var som helst, när som helst? Å vad ger mig rätten att vara där och inte de? För det konstiga är alltid den man stöter på, inte att man själv befinner sig just där, just då. Idag framgick det att en av tjejerna i min klass i Sthlm inte bara läst på samma skola som mig (hon är från Uddevalla) utan även samma linje, med samma klassföreståndare fastän hon är två år yngre än mig. Och jag hör mig säga "världen är liten". Så dumt!

Idag fyller Helena 25 år. Och Sandra 23. Hipp hipp hurra för Helena och Sandra idag!

Syrran och jag var och såg Offside på bio ikväll. Sjukt kul. Skrattade som vanligt när ingen annan skrattade (typiskt när man bor i stan så förstår sig inte folk på hur typiskt vissa saker är från livet i ett litet samhälle.) Lägg därtill fotbollen, ja, och så domarens dialekt. Det stod t.om Bengtsfors på motståndarlagets tröjor. Och så skulle de ha med damer i laget. Tina Nordlund som alla känner till. Och två tjejer till. Jag höll på att sätta popcorn i halsen när jag såg att dessa två var Kia och Åsa som jag spelat fotboll med i Rölanda för en herrans massa år sedan. Sjukt kul. Ja, världen är väl liten då... :)

Bara trött

Idag är jag faktiskt bara trött. Har gjort alldeles för lite och ska sätta mig för att plugga nu. Ändå vet jag att jag kommer somna. Illa, illa. Vart tog den pigga lilla Emma vägen?

Hade ett projekt ute på stan i Sthlm idag innan jag lunchade med Helena: att hitta en väska. Resultat: 0 väskor, ett par gulliga höstskor jag inte köpte och 41 kort som jag köpte. Sjukt typiskt mig.

Ikväll ska jag faktiskt titta på Gilmore Girls och strunta i partiledarutfrågningen. Jag skäms lite för att säga det högt, men så blir det. Ja, det är ju inte direkt så att det inte går att se den senare. Undrar om jag börjar bli less på allt valsnack. Det vore rätt dumt isf med tanke på att jag fortfarande inte bestämt vad jag ska rösta på. Det blir tydligen valvaka hemma hos Magnus på valdagen. Låter trevligt.

Igår fick jag stryk i bowling. Jag är hopplöst dålig. Mange N lät dem skriva ut våra resultat och gav mig lappen. Inte för att stoltsera med sin seger, utan för att påminna mig om att jag snittade 94 efter två omgångar. Vissa människor är bara för rara.

Jag är tillsammans med övriga Sverige ganska nyfiken på vad som egentligen var grejen i affären Lagerbäck VS. Mellberg/Imbrahimovic/Wilhelmsson. Den storyn får vi väl återkomma till.

Beställde Anna Ternheims nya skiva idag. Hon ska spela i Uppsala i november. Någon som vill gå?

Femte gången kanske

som jag lyckas skriva en liten blogg och när jag sedan ska posta den försvinner allt eftersom jag varit inaktiv på sidan alltför länge. Det måste ändå vara en bedrift att vara så trögtänkt som jag. Idag kan jag iaf skylla på att hjärnan är inställd på lågenergikrävande aktiviteter och att jag inte kan ta ansvar för såna ogenomtänkta handlingar.

Kalaset igår var himla lyckat. God mat, trevligt sällskap och bra underhållning. Tror de övriga 154 gästerna var lika nöjda som jag. Det är inte alltför ofta jag är på såna tillställningar längre. Men de är rätt charmiga och det är ganska trevligt att få klä upp sig någon gång ibland. Ja, i den där klänningen som jag ritade och lät sy upp i Vietnam i mars 2005. Det var premiär för klänningen igår. Slutsatsen vi kan dra av detta måste vara att jag går på för få kalas.

Har försökt få någon slags ordning på mitt resealbum. Det är rätt tragiskt att det inte är klart med tanke på att jag kom hem i april. Förra året... Men, men, bättre sent än aldrig. Nästa gång mor och far är på besök ska de väl orka kolla igenom korten.

Det är alldeles mörkt ute och det är så mysigt. Jag har väntat på hösten. De där första höstdagarna är alldeles underbara. Både de som är alldeles regniga och de som är kyliga och klara. De dagarna känner jag mig upprymd och glad. Återkom i november och fråga mig hur nöjd jag är med hösten när jag är mest höstdeppad i bekantskapskretsen. Men just nu är jag nöjd. Och ganska trött.

Tack Olov, Haugen och Nadia för kalaset!

  104197-2       104197-3     

  104197-4       104197-5



Verklighetsanalfabetism

Bra ord. Hörde det på P3 förut i en diskussion angående programledarnas nya trend: att lägga in "och nu byter vi ämne" mellan inslagen. Precis som om vi inte skulle märka när de börjar prata om något annat. Har vi blivit så fördummade att vi inte fattar hur dumma vi är själva?

Har precis kommit hem efter ett riktigt bra spinningpass. Sjukt lustigt att en av låtarna på passet var Uptown girl. Ja, för vem lyssnar på den låten i dagsläget? Men, iaf, sånt händer mig ofta. Jag tänker på något eller någon som jag inte tänkt på på länge. Och så dröjer det en dag och så stöter jag på det igen eller får ett sms neddimpande i min inkorg. Är det jag som ligger ett steg före eller är jag kanske ett steg efter?

Har en såndär bra dag idag. Solen skiner och klockan är inte mer än halv två och jag har redan hunnit med en massa saker jag skulle göra idag. Dessutom har jag fått en handledare som jag ska träffa nästa vecka. Känns kanon. Mor å far är på besök över helgen (de ska med på morgondagens stora händelse på Norrlands nation: 3*30-kalaset för Olov, Haugen och Nadia) och helt plötsligt har jag fri tillgång till bil några dagar. Inte så tokigt. Inte så tokigt att de är på besök heller, men idag är de i Sthlm hela dagen.

Måste också skriva grattis till Therese för hon fyller 25 idag. Även om vi inte har ngn större kontakt längre, var hon min bundsförvant i en herrans massa år - via post. Vi var riktigt goda brevvänner och skrev flera brev i veckan till varandra när vi var som mest aktiva. Som en jämnårig psykolog nästan. Fast vi var iofs inte jämnåriga. Men ändå :) Det är faktiskt tack vare henne jag började min blogg efter att läst hennes (prettytess.blogg.se) Så grattis Therese!