Valfest, övertygelse och valvaka

De som var med på festen igår kan nog hålla med om att det var en riktig valfest. En stor spridning i de politiska åsikterna och värderingarna dagen innan valet, bidrog till att politiksnacket blev partytricket ute i köket och de som inte orkade med att diskutera detta kunde sitta kvar ute vid borden. Det var sjukt trångt ute i köket ganska många gånger under kvällen. Det upphör aldrig att fascinera hur övertygade människor är att just de har rätt. Och att de ska försöka övertyga varandra om att just deras argument är överlägset bäst. Jag var förmodligen den enda nyktra personen på festen och att dra samma argument i samma fråga i en halvtimma är för mig inte så viktigt. Jag kan acceptera att jag inte är överens med alla. Hur skulle det se ut? Då skulle Sverige vara en enpartistat och det vore inte så lyckat.

I vilket fall som helst var det en trevlig (och intressant) tillställning med många både intelligenta och mindre intelligenta diskussioner. Festfixar-Magnus kan nog vara nöjd iaf. Förutom med bardisken i köket kanske. Det var längesen jag såg så många vuxna människor spilla så mycket  :)

Jag har precis varit och röstat. Det gör mig glad att leva i ett demokratiskt samhälle men jag ska inte ljuga och säga att jag inte tycker det är skönt att det i natt är över för denna gång. För hur härlig jag än tycker vår demokrati är, så är det här med valrörelse väldigt speciellt och tar över så mycket. Varför diskuteras inte politik mer mellan valen? Det blir så sjukt intensivt på slutet och alla kör samma argument gång på gång. Har totallessnat på alliansens försök att framstå som bättre människor för att de råkat ena sig. Varför ska det vara bättre? De tror att deras väljare lättare ska kunna välja dem. Hur mycket har de egentligen kompromissat? Och vill de som röstar på Fp att de lite per automatik hamnar bakom Kd:s homofob-politik på samma gång...? För är det inte så att poängen med att kunna rösta på olika partier en del av det som är fantastiskt med demokratin? Att det faktiskt ska spela roll vilket parti vi röstar på? Hur det går återstår att se. Det blir en spännande valvaka. Jag hoppas i detta läget att det visar sig att 3 faktiskt är starkare än 4 :)

Håll tummarna för mig i min fotbolls-comeback. Det kan behövas...

Kommentarer
Postat av: Olov

Vi har redan levt allt för länge i en enpartistat
http://www.enpartistaten.se/

Det är sedan länge pinsamt uppenbart att enda sättet att få ett toppjobb inom (s)tatsmakten är att känna "rätt" personer, kompetens har ingen betydelse. Så du kommer nog inte att få något jobb, i alla fall inte innom (s)ida.

Fördelen med att de 4 har enat sig, borde vara rätt uppenbar. Antingen vet du att det som de har kommit överens om kommer att gälla, eller så får du i efterhand se vilka galet radikala frågor som respektive microparti får igenom.

Tänk om kommunisterna får igenom sin diktatur, och din syster blir avrättad innan våren. Hur skulle det kännas?

Nej, jag tror inte heller att det kommer att inträffa, men vilka konstiga specialfrågor kommer att gå igenom om socialistblocket vinner?

Jag är less på att styras av maffian genom deras köpta parti. Jag vill att jag skall få bestämma över mitt liv och inte du eller dina kamrater, så därför hoppas jag att de 4 musketörerna vinner!

2006-09-17 @ 12:37:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback