Valborgsignorering

Efter alla mina år i Uppsala borde det vara obligatoriskt med Valborgsfirande för min del. Men jag har inte den minsta lust i år. Har inte tid och lust att ha en såndär galen dag. Orkar inte med alla fulla människor och har inte tid att slösa på onödigheter. Kan förmodligen inte låta tråkigare, men det är sant. Dagarna blir så otroligt långa och ändå hinner jag inte med något. Igår gick jag hemifrån 5.45 och kom hem 22.50 utan att ens känna mig produktiv. Idag fick jag knappt upp ögonen när väckarklockan ringde. Valborg får vänta till ett annt år kort och gott.

Stress

Så är jag tillbaka igen efter en mycket händelserik helg som sprang förbi alldeles för snabbt men innehöll studier, dejt, båtkollande, lunch med familj, utgång å middag med vänner, brunch och middag med fler vänner och sen var det roliga slut. Kändes som om vi var ovanligt uppbokade. Men nu är jag tillbaka i skolan och stressen igen. Planeringar hit och dit känns det mest som. Protokoll och skolmail och uppsatser och jobbletande. Blä!

Förslag sökes!

Ni som känner mig så väl - jag behöver hjälp! Är ansvarig för att ordna skolans vårfest som blev till vårmaskerad på temat idoler, förebilder och ikoner. Har ingen aning om vad jag ska klä ut mig till. Kan du hjälpa mig med förslag?

Jag ska på dejt!

Eftersom jag aldrig riktigt förstått mig på det där med dejt så har jag inte heller någon större koll på hur det bör gå till. Å eftersom jag å dansken redan kände varandra när vi började träffas på riktigt, blev det inte något regelrätt dejtande där heller. Därför kläckte han planen om att vi faktiskt borde gå på dejt - en riktig dejt. Så det är planen för ikväll. Har lite fjärilar i magen redan nu och måste självfallet fundera ut vad jag ska ha på mig och allt sånt. För ikväll ska jag på dejt!

annan typ av praktik

Idag har jag varit på möte.
Om en typ av praktik.
Eller obetalt arbete kort och gott.
Men väldigt intressant.
Någon som vill finansiera det/mig? =)

Är det min tur nu?

Kan vinden ha vänt?

Inte riktigt rätt textrader, men ändå.
Idag har det varit så fint väder och jag har ändå varit ganska produktiv så livet känns rätt okej.
Sprang på en av dem jag jobbade med i Genève alldeles utanför mitt hus.
Blev inbjuden på fika inom en snar framtid.
Promenerade ute i skogen, runt den större sjön och njöt av solen.
Det är grymt att ha både skog och sjö utanför dörren fastän jag bor nära staden.
Enda mindre bra med dagen var att jag läste ut min bok och därmed måste börja på en ny.
Älskar att läsa men hatar att börja på en ny bok.
Hur går det ihop?

Välkommen hit!

Oj vad efterlängtad den kära solen är! Perfekt att jag stängde in mig i skolan hela fredagen, jobbar hela lördagen och stora delar av söndagen också. Men det är för min överlevnads skull. Sol kommer jag förhoppningsvis få i slutet på veckan när jag ska tillbringa helgen i grannlandet igen. Så njut alla ni som har möjlighet!

Full fart framåt!

Efter att varit duktig och jobbat på mässan två dagar i rad var jag så återigen tillbaka till skolan för föreläsning och möte. Det ska jag följa upp med att jobba på båda mina jobb imorgon. Blir en lång dag. Men fredag är vigd åt studier och ännu mer studier för att jobba hela lördag igen. Hur jag ska kunna bli klar med min uppsats är en gåta. Men jag blev erbjuden en mycket spännande praktik idag. Svårt att få ordning på livet. Men framåt går det iaf, varesig jag vill eller inte.

Sådär söndagstomt

image175
Blir det alltid efter att han åkt.
Kan vräka ut mig över hela den tomma sängen.
Som om jag skulle vilja det.

Studentambassadör G

Tror det är det närmaste titeln ambassadör jag kommer att komma i mitt lilla liv. Knappast därför jag ställer upp i två hela dagar på en sökmässa för att göra reklam för min kära skola. Måste vara mitt stora hjärta bara. För tid har jag då inte.


Bröllop för sommaren - nr 3

Inbjudan till ytterligare ett bröllop i sommar. Vad härligt det ska bli att se LB och hans Sofia blir man och hustru. Fast egentligen är det inbjudan nummer 2 i raden. För det har faktiskt inte kommit en formell inbjudan från fröken J även om jag vet att det är på gång.

En alltför kort långhelg

104197-171
Så har redan de här dagarna tillsammans gått - igen - även om det faktiskt känns som om vi har haft en massa tid till varandra. Så igår tog vi bussen ut till Drottningholm och traskade runt lite både inne och utanför. Hade makarna Millroth över på brunch idag. Men nu är det dags att ta tag i livet igen.

Snö(rvligt) tunga skyar

It´s alive! Eller jag iaf. Ingen större fara på taket mer än en viss oro för min maratonträning som har fått förpassa sig till hyllan alldeles för länge nu. Och för någon dag sedan hade jag ångest över att sommaren kommer alltför fort och att jag inte hinner med allt som ska göras innan dess. Gårdagens och dagens snöfall har åtminstone vilselett mina sommartankar lite. Uppsats var det. Bara resten kvar...!

Fröken Förkylning

Efter jobbet igår hängde jag hemma hos Johan och var så trött att jag knappt kunde hålla ögonen öppna. Idag fick jag förklaringen. Fröken Förkylning är på besök och jag har därför fortsatt gårdagens lågaktivitet med att idag ägna mig åt nästintill obefintlig aktivitet. Fast jag bakade scones till frukost. Riktigt söndagslyxigt och fick mig att känna mig ledig en stund.


Boknörd?

Mamma skickade över ett boknördstest till mig. Resultat: 51% boknörd vilket innebar att jag stod med ena benet i nördriket och andra benet i vad? Verkligheten? Det var iaf ett trevligt litet test. Gör det du med!
http://www.boknordstestet.se/


Oj oj oj

Jag är kär i Frida Öhrn. Fick se att hon var med på Så ska det låta på svt.se (gå in ca 22 min i programmet och lyssna!). Får gåshud när hon sjunger Release me och tänker så mycket på Genève att det gör ont.

Imorgon är en annan dag ja

Som den gode Christer Björkman sjöng en gång i tiden och som några av er så snällt påpekade i gårdagens tröga blogginlägg.

Så idag är det en annan dag. Jobbar på uppsatsen innan jag strax ska till jobbet för att lära mig en ny avdelning. Fick ett blått brev på posten som sa att jag skulle få pengar. Oj vad välkommet! Så kanske, kanske är det en annan dag idag. Fast jag är fortfarande lite bitter över jobbet och halsontet och att min pojkvän är på resa utan mig - igen. Men nästa helg är han min och bara min.

Lång dag

Det här kommer inte vara en dag jag lägger till handlingarna att representera det goda livet.
Kan faktiskt egentligen inte komma på något gott alls med dagen så här långt.
Då är den ändå snart slut.

Jobb på tråkeriet för att dödstrött komma hem.
Läsa på mail (efter förfrågan) att jag inte fått det där okvalificerade extrajobbet som jag så gärna ville ha.
Som jag egentligen visste att jag inte fått.
Och som jag trodde från början låg som i en liten ask.
Lärt mig att aldrig tro högt om mig själv igen.
Halsont.
Okej föreläsning i skolan.
Blev fnyst/hånskrattad i ansiktet när jag råkade benämna en kriminalvårdare som fångvaktare.
Hemsk möte efter skoltid.
Total oreda och omöjligheter att reda upp den.
Trötthet.
Hopplöshet för jobbsökandet.
"Vad ska det kunna bli av mig?"
Räkningsångest.
Gnällkärring!
Ork

Mitt harem och jag (alternativt lärljungarna och Judas)

Lördagskvällen har varit bokad sedan länge med Petter och gänget. Jag hade dock bara inte koll på att gänget bestod av 12 killar - och jag. Efter mat på Cliff Barnes och utgång på Golden Hits (!) kan jag summera kvällen som lyckad trots en massa gnäll i kön angående valet av uteställe. Och visst var det ett otippat ställe av ett gäng killar i 25-30-års åldern att gå till, men som de konstaterade; "Vi går ju alla till samma ställe iaf". 

Kvällens underhållning var klart stackars Calle som lyckades dra till sig de allra fullaste och desperata tjejerna på stället utan att medvetet göra något alls. Han såg mest rädd ut. Jag blev nästan mörkrädd för desperationen som lyste i luften. Fast mycket skratt blev det. Och killarna var så snälla mot mig hela kvällen. En kille i kön frågade om han fick kvala in till mitt harem. Men det är bara att inse att inte vem som helst passar in i mitt grabbgäng =)