Liverpool någon?

Glömde också att Helene ju vill bli av med sina biljetter för två personer till Liverpool 28nov-2dec från Sandefjord. Är du intresserad? Skynda att fynda!

I brist på annat...

... hamnade jag här fastän jag egentligen inte har något vettigt alls att säga. För jag borde fortsätta att tentaplugga då tentan är löjligt nära och jag endast  hunnit med en löjligt liten andel av alla texter. Men ibland måste hjärnan ta en paus. Fast när jag tar en paus tänker jag bara på hur lite jag kan och om min sista tenta på programmet också ska generera min första omtenta. Det vore bara så otroligt ironiskt - men fullt möjligt... Tillbaka till böckerna! Marsch pannkaka!

Underbara höst

104197-112


104197-111


104197-110



104197-109

Passning till herr H

Den som inte vet vad höspromenader är, är dum i huvudet!

Tackar ödmjukast för den fina middagen!

Fantastiska helg - kom tillbaka!

104197-108


Haft det alldeles för bra ännu en helg i Köpenhamn. Överraskningar, middagar, möten med vänner, långa höspromenader, fest och lustiga misstag kan nog sammanfatta det mesta. Det var ovanligt tråkigt att komma hem till en svart och tom lägenhet.

Panik

Mitt inre befinner sig i panik efter dagens skola. Inte pga att jag ligger så sjukt långt efter på statsen att jag slutat bry mig att försöka komma ikapp och istället börjat dagdrömma alltmer när jag försöker läsa Pierson. Nej, min panik handlar snarare om någon slags framtidsångest - i kombination med min omotivation till statsen.

En av våra föreläsare på MR-kurserna talade idag om att hon hade varit arbetslös nu ett tag. Då har hon ändå jur.kand, + europas största master i MR i akademiska bagagen + jobb som jurist både på företag och inom organisation + aktivit engagemang i Amnesty som arbetslivserfarenheter. Hon fick inga jobb. Var ska jag då söka?! Nu hade hon iofs fått jobb för tre dagar sedan men det är svårt att låta bli att känna sig lite nedtryckt i skorna.

DN hade också en fin artikel om vilka som får jobb inom ett år från examen. Andelen samhällsvetare låg knappast i topp. Vet att jag ska tänka positivt och att jag kan och allt sånt blaj men det är inte så lätt. Iaf inte idag och ikväll. Imorgon är en annan dag...

Vi reser till Kraków...

Vi reste till Kraków
Till en stad som ville klara sig själv
och som rest sig ur sin sorg
till nyrika gator och ansatta torg

Winnerbäck sjunger om Kraków och idag har jag bokat biljetten. Om ganska exakt en månad minus en dag är jag på plats i den spännande staden. Inte för att Winnerbäck sjunger om den utan för att den lockar med allt jag inte vet något om. Plus att vi får åka på semester tillsammans. 23 november kan inte komma snart nog.

Speed dating

Idag har jag varit effektiv. När det kommer till människor alltså. Inte när det gäller min (f-bannade) skola. Jobbade i morse, kom hem och fikade lite med mor och far innan de åkte hem till Highseeter igen. Åkte in till och stan och drack te med finska Anni och hennes kille som var på besök. Timmen senare kom Nicklas förbi och åt en sväng (på samma café) eftersom han skulle på jobbintervju. Jag slutade dejtingsejouren med att träffa syrran på Kungsgatan innan jag åkte hem och fortsatte ignorera skolan. 4 dejter på 4 timmar tycker jag är ett ganska bra facit för dagen.

Nöjd - inte!

Igår kämpade jag med att städa mitt i pluggningen innan tentan, ja för man vill ju ha det rent och fint när man får besök. Så, när vi kom hem efter tentan (som jag faktiskt tror gick rätt okej) har det varit byggarbetare och smutsat ned hela lägenhet. Det var byggdamm över halva lägenheten, fotavtryck på golvet och något som hade skvätt på väggarna i hela badrummet. Dessutom har jag numera ett hål i badrummet ut till korridoren på ca 15 diameter. Jo men visst, det ska säkert bli fint och bra med ventil i badrummet. Det bara passade illa just igår.

Ork 2 var att när jag nu äntligen skrivit klart det förbannade PM:et och skulle maila in det innan deadline kl 12 (kom hem från jobbet 10.30 och hade inte hunnit skriva klart) så strejkade mitt internet. Såklart. Jag är tacksam för skolan ändå är så nära och att det är underbart väder ute. Det gör att jag faktiskt inte är så irriterad som jag kunde varit. Jag är faktiskt ganska glad och nu ska vi gå å luncha med Fia. Fortsättningen på den här dagen kommer bli grymt bra. Så det så.

Tentaångest

Jag tror jag har gått och blivit dum. Perfekt då det är två timmar kvar till tenta och jag inte fattar att jag borde ha ångest. Ångest över hur lite jag läst på grund av 1000 olika anledningar och med andra ord ångest över hur lite jag faktiskt kan. Men det har jag inte. Tänker bara på den där kylskåpsmagneten jag fick av Johan men som jag missade att ta med i flytten: "En del människor är för dumma för att ha ångest - Det är smart". Så jag kanske är smart ändå.

Musik i mitt huvud

I'd take another chance, take a fall
Take a shot for you
And I need you like a heart needs a beat
But it's nothin new
I loved you with a fire red
Now it's turning blue, and you say
"Sorry" like the angel heaven let me think was you
But I'm afraid...
It's too late to apologize

I två dagar har jag trackat mina stackars grannar med Timbalands "Apologize" på alldeles för hög volym. Det lär inte bli mindre ikväll.

Usch, ork, fy och stön

Ungefär så känns det att behöva parallellplugga till en tenta på onsdag och till morgondagens grupparbete i statsen. Ändå är det inget jag läst idag som jag anser vara det minsta tråkigt. Hur ska det då kännas när jag ska börja tentaplugga inför statstentan där jag tycker största delarna är ganska trista...??

En söndagsmorgon i ett regnigt Dalsland

Sitter ensam i köket hos mor och far och ska plugga. Det är grått och regnigt utanför, jag har tusen saker att hinna med innan onsdagens tenta och danskbesök (som kommer följas upp av föräldrabesök). Ändå kommer jag inte igång med läsningen utan tömmer min kamera på bilder från Dalslandstrippen den här gången.

Bilderna på blommorna från morfars begravning är så vackra. Kyrkogården där han ska ligga var den finaste jag sett (Sigelhult i Uddevalla). Begravningen var fin och det var trevligt att se släktingar jag inte sett på flera år.

104197-105


Igår var jag på en liten utflykt till Tanum och hälsade på Helene och hennes familj. Det var så trevligt att se dem igen och det är så skönt med vänner som man inte träffat på ett år men ändå får det att kännas som om det var igår man sågs. Hennes otroligt söta barn charmade mig direkt. Lilla Lisen är född när jag var i Genève så henne var första gången jag träffade.


104197-106

Sista bilderna är på Glenn i sin pimp-outfit. Han skulle iväg på maskerad och det var längesen jag talade om för någon hur ful personen i fråga är.

104197-107

Höstmys och vuxenpoäng...

... får man om man går på bio ensam. Kom på att jag hade en gratisbiljett som går ut i helgen och fick för mig att utnyttja den sådär lite skönt spontant och gå på bio. Så jag gjorde det. Konstaterade tidigare att man måste unna sig - jag har bestämt mig för att göra det lite oftare! På vägen till bion insåg jag att jag aldrig gått på bio själv förut. Om jag skulle haft någon vuxenlista hade jag kunnat adderat några vuxenpoäng och sätta en bock i kanten. Istället nöjt jag av en halvbra romkom (Kärlek på menyn), lämnade biografen, gick ut i den klara höstkvällen och kände mig glad för hösten och ganska nöjd med livet också. 

Drömmar om något annat

104197-104
Kraków

Ett telefonsamtal som får mig att le flera minuter efter vi avslutat i kombination med Winnerbäcks Min helande tröst får mig av mer eller mindre underliga anledningar att tänka på Krakow som jag inget vet om. Men det ser fint ut på bild.

What happens in Geneva...

...stays in Geneva! var Johans förslag till min praktikpresentation jag hade idag på min skola. Jag höll inte med, eftersom jag faktiskt inte har något att dölja. Däremot hade jag tänkt ut lite olika punkter att berätta från praktiken under 10 minuter. Trodde jag skulle få problem att fylla de där 10 minutrarna men det visade sig att jag förmodligen hade kunnat prata i en hel timma om jag hade fått. Det fick jag inte.

Det är bara början på oktober och jag känner mig helt trött på skolarbetet. Kanske för att jag om några veckor grejat så mycket skola som man faktiskt ska göra sammanlagt under en termin.

Förresten är mina tummar gula av saffran som jag hade i min mat nyss. Hur hamnade de på tummarna? Måste bero på att det är måndag och jag är sjukt trött. Välkommen härliga måndag och nya vecka med nya utmaningar!

Veckan i Danmark

104197-103           104197-102
Det är svårt att låta bli att älska Liseleje. Där finns allt man kan önska; lugn och ro, djur och natur, promenadavstånd till havet och tid bara för oss. Jag skulle ljuga om jag sa att jag inte längtade tillbaka.
Köpenhamn var självklart trevligt det med. Vi hann med födelsedagsmiddag, utgång med vänner och så fika med Lasse Bosse och Sofia. Det var verkligen hyggligt att se dem igen. Nu är det bara 21 dagar kvar tills nästa tripp.

Lite jobbigt...

... att vara vaken och uppe och plugga innan tidningsbudet varit här. Jag är ganska trött kan tilläggas om någon skulle få för sig att tro något annat. Men snart ska jag iväg och jobba för att fortsätta dagen med grupparbete i skolan och runda av kvällen med ett powerbox-pass som gör att jag kommer stupa i säng sisådär 20.30. Välkommen, underbara torsdag!

Life is like a box of chocolate

Kvar några timmar till i Danmark och vill slætt ikk åka hem. Så ær det bara. Nær jag tittade i min kalender nyss insåg jag att resten av høsten kommer bli tung och jobbig och mer æn fullbokad och det gjorde mig på lite dåligt humør. Fast min tripp till Danmark har varit och ær fortfarande fantastisk. Førmodligen mest dærfør jag inte vill åka hem.