nygifta


Fantastiskt bröllop även om det regnade. Här minuterna innan det var dags att tåga efter säckpipe-blåsarna till amfiteatern å höra Olov å Fia säga ja till varandra. Allt gick fint å det var en riktig härlig dag - och kväll då Felton å Gustafsson blev herr och fru McKie.




Helt enkelt ingen tid

Har kort och gott ingen tid för att blogga. Mitt jobb tar otroligt stor del av min vakna tid. Ungefär nästan all. Idag har jag knappt varit hemma. Att ignorera midsommar i Danmark var fantastiskt skönt. Dock inte roligt att sakna hela tiden. Men på fredag är det dags igen för på lördag gifter min kära syster-yster sig. Vilket innebär att övrig vaken tid denna vecka kommer vara bröllopsinspirerat i alla möjliga former. Tal, halsband, skor, dikter, kort, presenter och frisörer ska också hinnas med. Men jag lever. Och mår bra.

Uppdatering

Eftersom jag inte skrivit på länge har det självfallet hunnit hända en herrans massa saker. Stipendiet var något jag sökte för något jag inte vet om jag kommer göra. Men jag fick iaf 5000kr beviljat. Inget värre än så.

Jobbet har jag börjat också och efter tre dagar är jag ganska så trött i skallen vill jag lova. Det är inte bara en ny myndighet med allt vad det innebär. Det är en herrans massa nya ansikten och personligheter. Spännande, frustrerande och annorlunda är nog min sammanfattning hittills.


Möhippa

Dålig uppdatering det senaste ja. Främst för att jag haft 1000 saker att tänka på, planera och utföra. Men nu kan jag bocka av ytterligare en grej - nämligen syrrans möhippa som gick av stapeln i lördags. Underbart väder och ett skönt gäng jobbade på att förgylla hennes dag. Dagen innan blev det lite "skenhippa" som efter lite fula kläder, pippi långstrump-visslande, glassätande och långpromenix hem inte utvecklades till något mer.

Istället blev hon riktigt överraskad och bortrövad morgonen därpå. Vi plockade upp henne fastkedjad vid ett träd, körde bågskytte (kan rekommenderas även om jag åkte ut först i tävlingen - buuuuu), självfallet utklädd till Robin Hood fortsatte dagen med picknick i parken tillsammans med svensexegänget med kompatibilitetstest mellan de två framtida makarna. Detta genererade en herrans massa skratt. Sen ett gäng uppdrag på stan för kommande bruden, fika med frukt, choklad och goodiebags, bubbelbad och bastu och sedan Orvarmiddag på Norrlands och lite ytterligare aktiviteter som att få kärlekstips och pussla ihop Olovs bild. Kvällen avslutades sen med att Fia fick sjunga karaoke och dansa loss lite innan natten började bli dag igen.



        
Skenhippekläder    Krigsfångestatus?           Bågskyttarna redo             Picknick i parken       


  
Idioten på stora torget   Ansiktmask och bubbel   Ihopklistrande av O       Karaoke på Etage

skolavslutning

Jag som varit så avundsjuk på alla som läser program och tar examen - som får fina middagar med klassen och en massa tal och tjohej runt omkring (till skillnad från mig som kommer få ett papper på posten när jag väl är klar) ska idag gå på skolavslutning. Min skolavslutning. Och fastän jag inte tar examen känns det mysigt att få gå till skolan och säga hejdå till alla teologer (och en eller annan MR:are som faktiskt tänkt sig dyka upp), lyssna på när kära Banafshe håller tal innan hon flyttar, ta emot det där stipendiet som jag fick och krama om Monica (vår underbara studievägledare/fixare/sekreterare you name it). Så jag känner mig sådär skolavslutningsglad fastän jag inte tar examen och fastän det inte riktigt är min klass. Men det är min skola som säger hejdå för våren. Och för min del kanske för alltid. Och med tanke på hur mycket tid jag spenderat där för studier, kårarbete, festplanerande och representerande så känns det lite som examen även för mig.

Vi är svenska fans allihopa!

I eftermiddag ska jag å Johan stå å skrika hejaramsor på norra stå i våra gula tröjor och snygga solglasögon. Mycket trevlig present!


Bikiiiiinitjejen!

Har varit allmänt trött på människor det senaste. Sådär less på att man alltid ska vara nåbar och alltid ha dåligt samvete för att man inte har tid och ork att ses. Idag tänkte jag strunta i allt en stund å gå ut å slumra i solen på en gräsplätt jag vet ingen annan jag känner kommer till. La mig på handduken och blundade en liten stund. Tills jag hör ett gäng småkillar klättra upp i ett träd i närheten och sitta och skrika "Bikiiiiinitjejen!" Bikiiiiinitjejen, kolla hit!", "Bikiiiiinitjejen, varför har du bikini på dig?" å så höll de på en stund. Bestämde mig för att totalignorera dem å inte ens öppna ögonen. Vet ju att ungar tröttnar snart. Mycket riktigt gick klättrade de ganska snart ned från det där trädet och gick. Själv hade jag dock totalt tappat lusten och cyklade hem för att jobba på min hemtenta istället.