Sveriges tröttaste

Det måste kunna vara jag här och nu. Även om jag varit vaken i en halvtimma kan jag knappt öppna ögonen. Snälla vår kom lite fortare!

Gråtnödig

Jag blir fortfarande gråtnödig varje gång jag hör Tidvis med Winnerbäck. Den gör ont.

Nej

Jag vet fortfarande inte varför jag bloggar.

Pain is weakness leaving the body

Läste det någonstans och ska nog ta till mig det om jag inte redan gjort det.

Idag känner jag mig nästintill produktiv då jag varit i skolan å fått saker gjorda, varit och tränat bra och sen blev spontaninbjuden på födelsedagskalas hos en av killarna i korridoren. Det bådar gott inför nästa vecka. Speciellt gott bådar det att min dansk kommer å hälsar på i massa dagar. I like!

Apropå dalsländskan i tidigare inlägg så träffade jag på ytterligare en kille med Dalslandsursprung idag på födelsedagskalajset. Han var uppväxt i Åmål å vi hade några gemensamma bekanta. Jag vet en person från Åmål och självklart hade den här killen växt upp med honom och kände hans föräldrar etc. "Världen är liten"-uttrycket räcker inte alltid till...

Seksogtyve femoghalvtreds

Alltså, 2655 är mitt nummer jag ska ha på bröstet under Köpenhamns maraton den 18:e maj. Det där med danska siffersystemet är dock fortfarande inte helt min grej, men det tar sig (högst oklart om jag stavat rätt).

Igår när jag jobbade på Stadium fick jag sjuk Vasaloppslängtan. Det blir nog dock inget med det. Det är tidsmässigt lite för nära och vädermässigt lite för lite snö. Men det suger i tarmen vill jag lova.

Jag trodde du va i Mälleruud

Idag kom det in en kille från Dalsland, närmare bestämt Färgelanda, på mitt jobb och handlade. Tyckte jag kände igen honom först men var lite osäker. Han är ett år äldre än mig och jag har inte sett honom sen jag gick på högstadiet. Det är faktiskt 10 år sedan. Lustigt.

Så såg jag att Elinore och Micke tillsammans med sina gästboksbesökare har knåpat ihop en ordlista över dalsländska, mycket användbara ord. Jag passar på att låna den eftersom jag känner att Sverige har rätt att förstå vad det är vi säger. (Jag tog dock bort Vess - Geting, Ruv - Sårskorpa  och Ord - Betydelse eftersom jag själv aldrig använt dem på det sättet =) och tog mig friheten att lägga till Bös och Göt.)

Flane - Idiot
Atel - Äcklig
Säckel - Dräggel
Knö - Knuffa sig lite fram
Bröta - Knuffa sig lite mera fram
Masa - Att man inte kan sitta still, rör sig hela tiden. Kan även användas i meningen "Masa dig hit.", som betyder "Kom hit."
Flö - Flytta på dig
Jale - Gärde
Jåla - Fjanta sig.
Jålete - barnslig.
Klägg - Broms (insekten)
Skjuva - Skjuta något framför sig
Ugget - Rått, råkallt
Glana - glo
Kakepeck - Brödnagg
Möla - Äta mycket, trycka i sig.
Smala - Prata mycket. Smala uttalas med tjockt "l"
Skröplig - Skraltig, svag
Datt/Dratt - Ramlade
Gôrmô - Jättemycket
Mesamm - Meddetsamma
Tyken - Uppkäftig, näsvis, påflugen, nedlåtande
Röta - tur
Bôs - skräp
Göt - dum, pucko
Görig - skitig, smutsig

Isn´t it ironic, don´t you think?

Så hade vi äntligen bestämt oss för att ses igen. Även om vi bara skulle bli halva skaran den här gången. Om jag hade vetat att tåget jag satte mig på inte skulle åka till Uppsala ikväll hade jag inte heller ätit den där äckliga cheeseburgaren från McD i brist på annan snabbmat. Men så hade bussen lyckats gå och helt plötsligt skulle jag vara i Uppsala först klockan 21 och kvällen blev lite förstörd och jag vände till gröna linjen istället.

Men det satt en trevlig kille bredvid mig på tåget och småpratade i nästan en timma innan vi bestämde oss för att gå av. Å tjejerna bokade jag in på fredag igen. Kostade t.om på mig ett leende och några snälla ord till den stackars killen som jobbade i SJ:s kundtjänst när jag ville ha pengarna tillbaka för biljetten.

Förresten har jag Sveriges snyggaste iPod-fodral som min kära mamma har sytt till mig så det gör inget att jag är hemma igen. Jag som brukar vara så bitter är inte ens en gnutta bitter för det här. Det kommer ju fler gånger.

Apati

Jag vet inte vad jag ska göra för att rycka upp mig. Men mitt liv är bara en enda röra av halvgjorda saker för tillfället. Jag orkar bara inte ta tag i min skola fastän jag måste. Jag känner nästan inte ens att jag måste. Det enda jag tror att jag måste snart är att åka bort till solen. Fast jag har iaf kommit igång bra med min träning. Precis som om det skulle ge något jobb...


Tvättrookies

Det är inte var dag man får se vuxna människor lära sig att tvätta. Den senaste veckan har jag sett två. Det är nästan så jag glömt att det kan vara klurigt med tvättmedel, färger och grader. Men så finns det en första gång för allt.

Bitter? Jag? Njae...

Efter att ha kastat bort tre timmar av mitt liv i skolan idag var jag inte bara måttligt bitter utan riktigt bitter på väg hem. Jag har inga problem med att kasta bort tre timmar själv, men det är sjukt störande när andra kastar bort tre timmar av mitt liv. Jag kunde ju faktiskt lärt mig något...


Skådespelarlik?

Idag fick jag höra att jag är lik en skådespelerska som var med i Twin Peaks. Eftersom jag var lite för ung för den serien har jag ingen aning om vem skådespelerskan är. Någon som har koll?

Semla!

Igår åt jag årets första semla. Garanterat inte den sista. Insåg att jag år 2007 inte åt en enda eftersom jag åkte till Genève vid den här tiden. Konstigt att tänka på att det var ett helt år sedan jag stod inför ett av mitt livs bästa äventyr. Ett av... Idag tänker jag på semlor.

Svårt?

Hur svårt ska det vara att ta sig samman en stund? Det skulle ju räcka med några timmar. Men nejdå, inte ens det går. Den kan bli en tuff vår. För imorgon börjar sista terminen i skolan. Sen ska jag förhoppningsvis ha mina dubbla examen och aldrig mer gå i skola (ska iofs aldrig säga aldrig, men ändå!)

Försök till plugg, favoritrunda, familjemiddag, fru-och-man-mässa och försenat flyg.

De senaste dagarnas vistelse i Köpenhamn kan sammanfattas med bokstaven F. Nästan iaf. För som vanligt har tiden gått för fort. Å vi har försökt plugga - med lite blandade resultat. Noll i resultat för mig och lite högre för Marcoparco. Vi hann ändå med rätt mycket och jag har hittat en ny favoritrunda (vilken var min gamla favorit???) att springa i Köpenhamn. Runt sjöarna. Det är grymt bra och precis lagom långt.

Tog en sväng upp till sommarhuset och lugnet där. Jag tycker det är så otroligt mysigt i Liseleje. Sen hann vi med en mycket trevlig familjemiddag och kompisbesök. Medan M var på biblioteket och pluggade under gårdagen, spenderade jag lustig nog min på bröllopsmässa med Sofia och Lars Bo som ska gifta sig till sommaren. Alla var inte lika roade av tillställningen kanske, men LB tinade upp lite när han insåg att man kunde få provsmaka både det ena och det andra. Det slutade iaf med att de beställde ringar =)

Skulle med 7.10-flyget hem i morse. Självklart var det försenat till 8.30 så vi åkte hem och sov en stund igen. Det slutade med att jag blev sjukt stressad eftersom det var årtiondets längsta kö till säkerhetskontrollen och jag gick till slut före halva kön för att hinna med flyget. Jag hann.

Hemma igen och längtar redan tillbaka.


Tompalainen

Tomas Svensson Sha la la la la, Tomas Svensson, sha la la la la la.

När jag spelade i Danmark så kunde jag sjunga så för vår kära allt-i-allo som alltid ordnade med allt. Ikväll är det mest för att Sverige hade Tomas Svensson i mål och Island inte. När jag är 40 år ska jag också vara i mitt livs form. Gott jag har några år att grundträna...

Läsestund

Befinner mig just nu på CBS (Copenhagen business School) bibliotek och försöker plugga. Det går sådär fastän alla verkar vara så flitiga här. Det skulle ju kunna vara för att de är danskar. Men det är fel. För var jag än vänder mig så sitter det folk och pratar svenska. Fast i Danmark. Konstigt det är, det där med att studera...

Men jag har iaf mailat in min lilla text till THS-foldern. Alltid något.

Sthlm-Malmö 51kr

Jag fick gå upp 40 minuter tidigare än jag vanligtvis gör när jag ska till jobbet. Men så fick jag ordnat min biljett till Malmö dierkt efter jobbet också. 51 kronor kostade det mig att åka X2000 i 4 timmar. Det känns helt okej.

Träningsinspiration

Nu när jag faktiskt kommit igång med träningen (och försöker överleva den) är alltid problemet att hålla ångan uppe och faktiskt motivera sig. Kan rekommendera att göra en profil på www.funbeat.se för att hålla koll på träningen. Det är inte mycket som är mer träningsmotiverande än att se kurvor och diagram på hur duktig jag varit.

Träningsvärk...

Jag måste träna med andra människor för att lyckas bli riktigt trött. Är jag själv är jag mesig. Hade aldrig klarat av att vara ensamidrottare. Ändå ska jag förhoppningsvis springa marathon och då måste jag ju springa själv. Fast det går alltid att kombinera med annat. Som i söndags när jag och Johan först promenerade runt halva Stockholm för att följa upp det med både ett boxpass och sen ett pumppass. Jo, jag erkänner, det gör rätt ont att gå idag. Men det är ju alltid värst dag 2...

Ansikte utåt - hur svårt kan det vara?

Jag har blivit tillfrågad att vara med i skolans katalog och vara ett ansikte för MR-studenterna. Jag tackade smickrat ja och tänkte "hur svårt kan det vara?". Nu sitter jag och ska författa en kort text till katalogen, om hur det är att vara student och allt här på skolan. Men jag kan helt plötsligt inte formulera mig. Allt låter fjantigt eller tråkigt eller pretentiöst. Hur svårt kan det vara...?

Söndagskultur

Att gå på en fotoutställning som upphörde existera 6 januari. Grattis Johan och Emma!

En stilla undran...

Det är väl knappast någon som missat att Pippen spelar match med Sundsvall ikväll. Så nu undrar jag när Maradona ska gästspela för Kalmar FF?

Chick flick?

50 bästa tjejfilmerna - chick flicks, något dumt program på tv:n ikväll vilket leder till mina frågor.
Hur kan Love Actually vara nummer 18?? Och hur kan två av top 3-filmerna vara okända för mig? Steel Magnolia var nr 3. Beaches var nummer 1. Det var ändå skönt att Pretty woman dök upp som nummer 2, annars hade jag känt mig heeelt ute...

(jag vet att jag borde göra en egen chick flick-lista nu, men jag orkar faktiskt inte bry mig. Sparar det guldkornet till en annan gång)

Neeeeeej

Säsong 2 av Grey´s Anatomy (som jag fick i julklapp) är slut nu. Jag har alltså lyckats avverka 27 avsnitt á 40 minuter på 17 dagar. Inte illa. Vad ska jag nu fylla ut min dyrbara tid med?!


25!

Det är inte min ålder jag tänkte prata oväsentligheter om nu, utan antal soltimmar i Stockholm under december. Med tanke på hur jag känner mig, tycker jag det låter mycket med 25 timmar sol. Undrar hur många av dem jag missade... 25 betyder också 8 färre än förra året. Å andra sidan ska jag inte klaga, för 25 var ändå 24,5 fler än vad Växjö hade i år. Bäst hade det tydligen varit att bo i Borlänge där solen lyste hela 62 (!) timmar. Tror dock inte det är ett vettigt argument för att flytta till Borlänge (förmodligen inte något annat heller för den delen).


Pina mig, snälla du!

image144
Här är det: Mitt träningsprogram inför maraton i maj. Det sitter fint uppklistrat på insidan av min köksdörr så jag ska se det varje dag och flera gånger om dagen dessutom. Hjälp!

Blå himmel och sol

Idag är det fint väder och jag ska ut på en promenix i naturen. Det känns som om jag inte minns när det var fint väder senast.

Jag brukar inte bry mig, men...

image140
... vad har karln på sig? Det kanske finns ett visst behov även som utrikesminister att slippa undan de där mörka kostymerna och slips. Men jag måste säga att jag föredrar det framför denna outfit. Det måste gå att poppa till sig innan en grammisgala på något annat sätt.

Pysselnoja

De senaste dagarna har jag haft total pysselnoja. Tror det mest var för att jag behövde göra ngt när jag var lite halvsjuk och sen har jag inte kunnat sluta. Det är ju bara så skojigt!

Nu har jag orkat ta några bilder fastän de blev ganska dåliga. Å här är bara några av de grejer jag pysslat med det senaste. Det är inte alltid en bra hobby...

104197-143
 

 
104197-142






104197-141

Val

Det är val mest hela tiden. Politiska alltså. Och idag kan vi läsa i tidningen att Clinton är på frammarsch igen efter bakslaget i Iowa. Det är långt kvar till det amerikanska valet, ändå känns det högaktuellt. Kanske mest för att det känns som den största frågan är om Clinton eller Obama ska bli nästa president eftersom jag kallt har räknat ut republikanerna. Någon gång måste ändå tiden passera för att dödsstraffet och abortfrågan ska vara två så viktiga frågor i den amerikanska valkampanjen. Hej och välkommen till 2000-talet... Förresten har jag inte läst Obamas biografi som jag efterlyste i våras. Däremot halva Hillarys (våren 2005...) Jag har iaf ingen åsikt om vem av dem som vore bäst.

Valet i Kenya är också ett kapitel i sig. En av mina vänner är nere i Kenya för att göra en mfs till sin uppsats. Det är väl ingen underdrift att säga att det inte riktigt blev som hon tänkt sig... Hon verkar dock må bra och det ska bli spännande att höra om alla hemskheter när hon kommer hem till helgen.

Jag skattar mig lycklig...

...över att ha goda vänner. Att blogga ger mig utrymme för att gnälla. Men också för att vara glad. Och jag blev bara så glad över att ha en vän som bryr sig även om jag är gnällig. Jag kunde ju inte erbjuda någon känsla av sommaren förut, men ta gärna en titt hos min kära Helene (misshelene.blogg.se) och känn doften av saltvatten. Jag lovar att livet känns lite lättare igen =)


Isn´t it ironic - don´t you think?

Idag är en såndär dag då allt bara vill gå fel. Jag höjde inte ens på ögonbrynet när godisautomaten tog min enda 5-krona utan att ge mig något tillbaka fastän min kropp skriker efter tröstgodis.

Något är fel

Jag tror jag skulle behöva en vecka eller tre i solen för min kropp försöker dagligen tala om för mig att den inte är nöjd. Jag drömmer mardrömmar nästan varje natt, jag mår småilla hela tiden och kan bara inte sluta sova. Jag behöver ljus! (Nu försökte jag uppmuntra mig själv med en härlig sommarbild. Jag hittade ingen)

Trilla i trappan din babianälskande godissnattande pälsbiff!

Nu undrar du säkert vad det där är. Själv tycker jag det är jättelustigt. För jag skulle skicka iväg ett elektroniskt vykort och längst  ned på sidan fanns en symbol för en djävul och en pussande gubbe. Djävulen skickar slumpade förolämpningar i stil med denna och pussgubben skickar slumpade kärleksdikter. Sjukt kul.

Så gå in på lämplig kategori och klicka på ngn av gubbarna. Sen är det bara att skicka iväg. Det enda du behöver bestämma är om du ska vara kärleksfull eller på humör för att förolämpa någon. Hur förolämpad man nu blir av att bli kallad för godissnattande pälsbiff. Men ändå.
http://www.evykort.com/

Kalla Kalla fantastisk!

Hela veckan har tidningar lekt med olika konstellationer av fyndigheter med Kallas namn. "Heta Kalla", "Kyliga Kalla" osv. Det lär inte bli mindre efter dagens prestation. Tjejen är ju helt galen! Och totalt respektingivande när hon är så respektlös. Jag fick nästan tårar i ögat när hon gjorde rycket. Coolt!


Hej du!

Ibland får jag höra att just du läser min blogg och hänger med i mitt liv. Det är trevligt att du är intresserad och nyfiken. Men jag hänger inte alltid med i ditt liv, så skriv gärna en liten hälsning när du är här, så vet jag att även du mår bra.

julklappsböcker

Jag skulle vilja läsa någon av alla de böcker jag fick i julklapp. Men det blir inget med det. För jag håller på att läser och tolkar artiklar ur olika mänskliga rättighetskonventioner till mitt PM. Det är inte ens tråkigt. Ändå kan jag inte låta bli att snegla på mina julklappsböcker som ligger så fint uppe på min bokhylla.

Skidor!!!

Jag vet att jag borde plugga eftersom jag ligger en massa efter. Men jag kan inte heller låta bli att kolla på Tour de Ski och Kallas framfart i spåret. Hon är bara så tuff. Å jag blir inte mindre sugen av att träna när jag ser sånt. Heja Kalla!

Det närmar sig panik...

...om jag inte blir frisk snart! Nu har jag lyssnat på Curly Sue flera gånger och vill bara gå och boxas och fylla kroppen av endorfiner istället för att vara halvfebrig och handlingsförlamad i mitt smutsiga och stökiga hem. Jag vill t.om ut och springa i snövädret. Jag har inte tålamod att vara sjuk!

Älska Grey´s

MerDer Love or Hate?

Jag tror bästa medicinen för att jag ska hinna bli frisk så jag kan skriva både PM och tenta inom en vecka, är att titta på så många avsnitt av Grey´s Anatomy som det bara är möjligt. Fastän jag såg avsnitten i våras är det iaf lite mysigare att vara sjuk när jag kan få lov att krypa ned under täcket och titta på om Meredith och McDreamy ska få varandra.

Sjuk(t)?

Den senaste veckan har jag haft en massa diskussioner om att vara sjuk. Först var det inte jag som var sjuk, utan iklädde mig rollen som den jobbiga sjuksköterskan som beordrade den stackars patienten att vara sängliggande. Nu är jag lite halvsjuk och är istället den som irriterande nog blir beordrad att ligga i sängen - av just den tidigare patienten. Fast det går ju inte. Det är så mycket lättare att tala om för någon annan att den personen är sjuk och borde ligga i säng, än att inse själv att man kanske borde bädda ned sig och vakna först om ett dygn. Är det så att människan är dum? Eller är det helt enkelt bara så att två av de mest envisa människorna på jorden råkat mötas? 

Nyår var det också

Det blev en lång och i slutändan ganska hård nyårsafton i Köpenhamn. Men jag tror de flesta var mycket nöjda när natten började bli dag. Lägenheten dagen efter vill jag helst glömma. För lika hård som festen var på natten, lika hårt hade lägenheten tagit stryk av alla deltagarna. Vi enades om att det kanske vore skönt att åka bort nästa nyår med tanke på hur mkt energi och arbete som vi lade ned innan festen. Då var ändå maten från en cateringfirma (som vi dock värmde och lade upp själva. Oxfilén var i rödaste laget, annars smakade allt bra). Vi hade iaf trevligt och jag fick använda den fina, svarta klänningen som jag fick av min grabb och nöjet att hänga med en massa trevliga människor. Summa summarum: en bra start på det nya året.

image138
Vy över Köpenhamn en stund efter tolvslaget. Att stå på hustaket och kika på fyrverkerier över halva staden var rätt trevligt. Och ganska kallt.

104197-136
Gott nytt 2008!

Tillbakablickarnas tillfälle

Förra året gjorde jag en lista med årets... och tänkte det kunde vara roligt att göra om listan, eller åtminstone ett försök till det. För att det ska vara extra jobbigt så har jag sparat 2006 årets... i parantes. Håll till godo!

Årets händelse: Hela min Genève-vistelse tror jag
(Sverige - England nere i Köln. Skulle gärna göra det igen.)

Årets månad: April kanske. Då var livet ganska mycket frid och fröjd; hade fått ganska bra koll på jobbet, var i Rom första gången i mitt liv och var allmänt glad.
(Juli - jag hade min första betalda semester någonsin!)

Årets kille: Högst oklart. Skulle mycket väl kunna vara min Marco Parco. 
(Cannavaro. Snygg och bäst i världen. Kan man begära något mer? (Ledsen Lampard, men du bommade faktiskt straffen. Sånt tar tid att förlåta))

Årets ställe: Borde väl egentligen vara Genève. Fast jag vart förtjust i både Rom och Krakow.
(Stockholm. Det är något med staden jag bara älskar.)

Årets fiasko: Ett kraschat förhållande.
(Min icke-säsong i Danmarks IF. Skadad i näst sista träningsmatchen inför säsongen. Skönt att kunna säga att jag var med hela försäsongen iaf...)

Årets dummaste grej: Att jag varit allt för lat med träningen.
(Festandet uppe i Åre som helt spårade ur och jag fick namnet "Äckel-Emma" i vissa kretsar. Inget jag vill göra om inom den närmsta tiden.)

Årets fest: Jossans och mitt födelsedagskalas.
(Stor potential för kvällens fest - faktiskt.)

Årets bästa grej: Att jag åkte till Genève
(Att jag vågade förändra mitt liv, först med flytten till Sthlm och sedan att jag tackade ja till praktikplatsen i Genève och faktiskt ska åka om några veckor.)

Årets överdrift: Facebook. När Jason och Niels försökte övertala mig en vacker dag i april att gå med i facebook eftersom det var ett så bra sätt att hålla kontakten på, hade jag ingen aning om vilken genomslagskraft facebook skulle ha senare i Sverige. Jag är rätt less på den iaf.
(Svensk mediabevakning och hysteri kring Fuglesang)

Årets låt:
Tidvis med Winnerbäck.
(Night in Goodwill (Anna Ternheim) Så vacker, så vacker och oj så tragisk)

Årets slutsats: Att jobba på fina jobb måste inte innebära att du är smart.  
(Läkare är definitivt inte smartare än andra. (Insikten kom nere i Tyskland efter den jobbigaste killen i världen bara hängde med oss överallt.) )

Årets serie: Fortfarande Grey´s. Love it! 
(Grey´s Anatomy (jag som tidigare var en stark kritiker till alla sjukhusserier))

Årets spelning: Winnerbäck på hovet. Det var något magiskt över den spelningen.
(Anna Ternheim på Katalin (Robbie var faktiskt bättre sist spelning i Sthlm. Faktiskt))

Årets film: Har sett för få filmer i år känns det som.
(A lovesong for Bobby Long (bara gillade den filmen, vet inte riktigt varför))

Årets eloge: Till min familj som står ut med mig fastän jag är trött och grinig alltför ofta.
(Till Magnus som stått ut med mig under året)

Årets köp: Flygbiljetter trots klimatdiskussionerna. Genève var bra. Rom var bra. Krakow var bra och Köpenhamn är också väldigt bra.
(Förhoppningsvis min nya dator)

Årets kund: Dagen före julafton småpratade jag med en kund från Indien. Han kom sedan tillbaka och lämnade sitt kort till mig och tyckte jag skulle höra av mig om jag skulle åka till Indien någon gång.
(Killen som kom fram till mig när jag jobbade på Stadium, ställde sig och stirrade på mig och sa efter en stund: "Vilka fina örhängen du har". Underbart.)

Årets bästa beslut: Att jag släppte in Marc i mitt liv.
(Att jag slutade med det som fick mig må dåligt (jobba på posten och rehabträna inför en ickefotbollssäsong) och blev glad igen istället.)

Årets café: Har varit dålig på att fika ute i år också. Tribeca i Krakow hade grymma mackor. 
(Kaffe och Annat i Fredhäll. Är du i Sthlm är ett besök där faktiskt ett måste.)