Ramadan och dumma reklamkampanjer

Precis hemkommen från min lilla familj. Konstigt att jag fortsätter kalla dem det. De är inte min riktiga familj. De är en familj jag är kontaktperson åt. Men jag kan inte bestämma mig vad jag ska kalla dem. De heter olika i efternamn. Så de blir kort och gott "familjen".

Iaf, så har Ramadan börjat nu. Ja, för oss som inte vet det så påpekar jag det här och nu. Egentligen började den igår. Fast det beror på om man är från Egypten eller Syrien eller något annat land som firar Ramadan. Så idag fick de börja äta 18.52 tror jag det var. Så då blev jag också bjuden på mat. Och det är inte en sak som ställs fram på bordet. Snarare 14 olika grejer. Jag är mer än mätt. Tycker dock lite synd om dem som inte får äta förrän vid samma tid imorgon (- 2 min). Jo, jag tycker det är konstigt. Pappan i familjen fastar inte, medan mor och dotter gör det. Tänk vad sugna de måste bli när pappan sitter och äter. Jag skulle aldrig palla. Men så har det där med självbehärskning aldrig heller varit min grej.

Annars har jag jobbat i helgen. På mitt kära Stadium. Där vi varit tvugna att ha på oss idiotiska tröjor med texten "Gratis gymkort till alla" på. Ja, därför att vårt kära företag har gjort en fin liiiiten reklamkampanj som är helt puckad. Grundtanken är fin: att folk ska ut och röra på sig osv. Men det där med falsk marknadsföring är nog mer nära i detta fall. I kassan har vi haft små utvikbara broschyrer som haft texten "Gymkort" skrivet på framsidan. När man vecklar ut den får man se olika träningsmöjligheter i vardagen. (Exempelvis tipsar de på att springa i motsatt riktning på rulltrapporna. Lätt att säga till ungarna att inte leka i rulltrappan i affären när det är vi som tipsar dem om det...) Men genom att skylta med "gratis gymkort till alla" högt och lågt och sedan ge ut de där små papprena gör inte många kunder glada. Kanske är det smart marknadsföring eftersom folk kommer in i butiken och kikar. Men det är inte lika roligt att behöva förklara för folk att nej, det är inget riktigt gymkort.  "Å nej, förresten, så har vi inga träningskläder heller. För de har fel på huvudlagret och transporteringen ut till butikerna. Ja, det är likadant för alla Stadiums butiker. Jag är ledsen. Det kanske kommer snart. Men jag kan inte lova något."
Fantastisk tajming för en fantastisk reklamkampanj.

Kommentarer
Postat av: fredrik

hej, jag gillar din blogg.

Postat av: Johan som också stört sig på den korkade kampanjen

Skönt att någon säger ifrån! Årets kanske sämsta reklamkampanj. Gillar särskilt bilden med tjejen som gör situps liggande på gatan med fötterna på en betongbänk. Hand upp alla som tänker ta efter henne. Kan även kännas en smula irriterande att en reklamfirma fått multum för att komma på något dylikt.

2006-09-24 @ 22:33:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback