Ungefär halvvägs

Snart har halva min praktik passerat förbi, det är sjukt hur fort tiden går samtidigt som det känns som om jag varit här bra mycket längre än två månader lite drygt. Har hunnit uppleva och lära mig så otroligt mycket. Imorgon startar sista veckan av Rådsmötet - för den här gången. I juni är det dags igen.

Skidor i Les Contamines igår igen med Helle och Marc från danska representationen. Var en toppendag även om vädret inte alls var lika fint som förra veckan. Det är grymt att kunna åka till Alperna bara sådär!

Har hört från flera håll att "diplomatkrisen" uppmärksammats hemma i medier. Ja, alltså den som utvecklades efter Bildts tal här för två veckor sedan. Lustigt att det tar över en vecka innan det uppmärksammas hemma i Sverige. Kanske iofs kan bero på att en postsäck med svensk diplomatpost hade öppnats på Kuba i veckan. Så får man inte göra... Lite infekterat verkar det vara.

Lite infekterat är det även vissa relationer länder emellan under Rådsmöten också. Det blir ganska tydligt under den delen av mötena som kallas "Right of reply" (där bl a Kuba gjorde sitt utbrott mot Sverige). Varje omnämnt land får 3 minuter till sitt förfogande för att svara. Det brukar bli ett ganska irriterat och inte alltid helt sakligt svarsmål. 3 minuter får sedan första landet igen och sedan får det omnämnda landet 2 minuter för att svara igen. Det händer att vissa länder utnyttjar detta ganska frekvent. Tyvärr har det visat sig handla om politiska diskussioner och bråk mellan stater som tydligen alltid tas upp och inte alltid fokus på mänskliga rättigheter. Ni kan själva se detta på ohchr:s hemsida (ohchr.org - webcast). Det händer att jag sitter i salen och förundras över hur barnsligt dessa vuxna kostymklädda diplomater beter sig ibland.

Veckans skratt genererades iaf från den Palestinske delegaten (ambassadören?) som citerade Churchill: Americans will always do the right thing after they have exhausted all alternatives    


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback