Det finns människor som bryr sig

Ja, såklart alla bryr sig om något. Men i detta fall gäller det vad som hände i matchen i lördags mellan Danmarks IF och Gideonsberg. Jag skrev om det i söndags här i min lilla blogg. Då tänkte jag att det faktiskt är en viktig sak att ta upp. Ja, för att i damfotboll kan det mesta försvinna. Eller inte försvinna. Bara uppmärksammas mindre bra för att det är just damfotboll och inte fotboll. Jag skulle kunna ha en oändlig utläggning om bara ordvalet, men det var inte min tanke just nu.

Istället handlar tanken om att det inte alls bara är tyst kring händelsen. Dagen efter matchen kunde man läsa Håkan Wikströms krönika i UNT om matchens stora samtalsämne:  
http://www2.unt.se/avd/1,1786,MC=4-AV_ID=542007,00.html?from=Topicpage . Detta följdes upp av en ny artikel i UNT idag:
http://www2.unt.se/avd2/1,3908,MC=4-AV_ID=541741,00.html,
Även i Västerås skrivs det i dagsläget huruvida en bestraffning ska ges eller inte:
http://www.vlt.se/artikelmall.asp?version=261448 ,
http://www.vlt.se/artikelmall.asp?version=261431

Det är väl kanske vad som är förväntat av de två städernas tidningar; att på sportsidan visa på problemet och vad som görs i dagsläget. Men jag har också sett artiklar i andra tidningar och fick höra att det stod på text-tv. Ska erkänna att det som kanske gjorde mig mest förvånad var när jag fick denna länk inklistrad i ett mail nyss: http://www.tv4.se/sport/blogg/496772.html

Då ska jag kanske tillägga att jag inte är sådär överdrivet förtjust i Patrick Ekwall och att det är just han som bryr sig om detta har kanske inte sådan betydelse just i sig. Men att det kommer upp och frigörs i debatten är bra. Riktigt bra.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback